Den här bloggen verkar bli mera än receptbank än "dagbok". Lättare att förvara recepten här än i en bok =).
På fredagen åt vi någonting supergott! På receptet stod det att det är för fyra personer men Emilia, Micke och jag slukade i oss hela plåten. Rasmus var i Slaggis och skulle komma hem först elva men han kom hem redan kl 9 och vi hade ingen mat åt honom men han nöjde sig med varma smörgåsar (inte hävt att bo hos oss när djungelns lag gäller). Fisken i receptet räcker gott åt 4 personer men man kan utöka grönsaksmängden. Emilia rynkade först på näsan och frågade om man inte får potatis (jo mamma, jag vet att du tycker lika!) men när hon ätit klart så sa hon att det var såå gott! Och om det duger åt Emilia så är det gott.
ITALIENSK LAX
4 laxfiléer
2 morötter
1/2 kålrot
1 grönsaksbuljong
rapsolja
4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
ruccolasallad
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
massor av vitlök
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär morot och kålrot i mindre bitar, jag skar dem i ca 2 x 4cm. koka dem i fem minuter med en grönsaksbuljongtärning. Häll av vattnet och ånga av och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla olja över. Sätt i ugnen i ca 20 minuter.
Skär laxen i stora kuber. Ta ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra. Stek ytterligare 10 minuter.
strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja (jag använde soltorkade tomater i olja) och de pressade vitlöksklyftorna. Fördela tomatoljan över lax och rotfrukter. Strö över lite ruccola. Servera med den goda vitlökssåsen.
Den här helgen har vi testat flera recept så under veckan lägger jag upp flera recept.
Idag har vi (= jag och Rasmus) tur för vi ska till mamma på leversås, slurp! Micke är på jobb och Emilia tycker inte om lever så hon får äta rester här hemma. Själv gillar jag lever men vill inte laga den själv.
Idag har vi (= jag och Rasmus) tur för vi ska till mamma på leversås, slurp! Micke är på jobb och Emilia tycker inte om lever så hon får äta rester här hemma. Själv gillar jag lever men vill inte laga den själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar