måndag 15 april 2013

Fetaostfylld kycklingfilé

Ny vecka - nya utmaningar!

Förra veckoslutet prövade vi på flera nya recept. På lördagen var det dags för fetaostfylld kycklingfilé. När jag planerade maten trodde jag vi skulle vara 4 personer runt matbordet men Rasmus for till en kompis övernatt. Just när jag börjat fixa maten bestämde Emilia sig för att fara till Portside och äta (hon fick presentkort när hon sjöng på vårbasaren). Summa-summarum så blev det jag och Micke som endast satt vid matbordet. Så här är det att ha tonåringar i huset. Nå, var ju bra att ha färdig mat i kylskåpet till måndagen då jag skulle vara i butiken.

FETAOSTFYLLD KYCKLINGFILÉ

4 st kycklingfiléer
2 pkt backon
1 pkt fetaost (hel bit)
1 burk creme fraiche paprika & chili
1 burk creme fraiche
chilikrydda
salt & peppar
färsk basilika

1. Snitta upp filéerna och fyll dom med smulad fetaost (jag skar hela bitar). Krydda och linda in i bacon. Stek i litet smör så de får fin färg.
2. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Rör ihop creme fraicherna med färsk basilika och häll sedan över filéerna (jag hittade inte creme fraiche paprika & chili så jag kryddade med paprikakrydda och satte lite paprikabitar i). Stek i ugn på 225 grader i ca 40 minuter. Smula över lite fetaost innan servering. Kolla att filéerna är färdiga.
3. Passar till det mesta, potatisgratäng, klyftpotatis, ris etc (vi hade endast sallad till för vi hade ätit annan mat på dagen).


Det här var en rätt som vi kommer att göra igen. Kycklingen hölls saftig när den var inlindad i bacon. Det var jättegott med fetaost men nästa gång tror jag att jag ska pröva fylla med mustapekka-ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar