Har länge tänkt laga pulled pork och skaffade köttbiten redan för en vecka sedan men först igår blev det att laga den. Pulled pork har förekommit på en massa bloggar de senaste månaderna och jag blev lite nyfiken på vad det är. När vi var till Kasnäs och äta på midsommaren så åt jag hamburgare med pulled pork och det var sååå gott!
Jag tog idéer lite härifrån och därifrån och lagade min egen pulled pork:
1 1/2 kg kassler (i svenska recept är det fläskkarré men den benämningen har vi inte i Finland)
salt
peppar
chilikrydda
3 lökar
4 vitlöksklyftor
2 brk pirkka barbaquedipp
Klappa in salt, peppar och chilikrydda i köttet och sätt det i en gryta. Skala lökarna och sätt i bitar och lägg med i grytan. Häll över barbaquesåsen och sätt i ugnen. Sätt locket på grytan och låt stå i 120 graders ugn i 5-6 timmar. Därefter ta ut köttet och "riv" det i bitar. Om det inte är mört så låt köttet vara i ugnen en stund till. Mitt kött var klart efter 5,5h. Du kan lägga i mera av "marinaden" så det blir saftigare.
Detta ska vi absolut laga om. I går åt vi köttet tillsammans med en sallad men idag ska jag fylla hamburgare med resten av köttet. Kanske en aning sött i smaken blev det så jag funderar om jag till nästa gång ska laga min egen barbaquesås. Viktigt är att det finns rökarom i såsen.
Vi hade så brått att börja äta så jag glömde ta ett foto på den färdiga rätten =).
Vi hade så brått att börja äta så jag glömde ta ett foto på den färdiga rätten =).
Köttet på väg i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar