torsdag 11 juli 2013

Pasta

Jag tycker om att laga mat och baka, bara jag har tid och det finns folk som vill äta min mat! Den här sommaren har vi alla lite olika schema och som jag skrivit tidigare så är det inte ofta vi alla fyra sitter bänkade runt bordet och äter tillsammans. Förra fredagen hade dock mor i huset gett order att vi äter tillsammans kl 18!!
Den senaste tiden har vi ätit mest nypotatis och fisk i olika former så nu var jag sugen på pasta och hittade för en tid sedan ett recept som jag ville pröva på. Receptet är egentligen vegetariskt men jag satte till lite broiler och lite mera avokado. Tror bestämt jag börjar bli som mor min, jag håller mig inte riktigt till receptet =).
 
BROILER OCH AVOKADOPASTA
 
 
Detta behövs:
 
250g färsk pasta (jag tog lite mera)
3 stora avokado
1 dl pinjenötter
1 1/2dl riven parmesan
1/2 dl hackad basilika
2-3 msk olivolja
1/2 - 1 msk citronsaft
1/2 tsk salt
svartpeppar
ca. 1/2 dl kokvatten av pastan
ca 500 g broilerbröstfiléer
 
 
Mosa avokadon grovt med gaffel, gör inget fast det blir lite bitar i. Hacka vitlöken och ge lite färg åt pinjenötterna i stekpannan.
 
Blanda avokado, vitlök, pinjenötter, parmesan, basilika, olja, citronsaft och kryddor.
 
Stek broilern och krydda med valfria kryddor (jag använde endast salt och svartpeppar)
 
Koka pastan. Ta tillvara lite kokvatten. Blanda vattnet med avokado"sössön". Blanda med pastan tillsammans med broilern. Kolla smaken och tillsätt eventuellt mera salt och peppar.
 
Serveras med parmesan.
 
Vi var så fruktasvärt hungriga så jag glömde totalt bort att fota pastan, men god var den och därför kommer den också här på bloggen (min receptbank).
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar