söndag 8 september 2013

Porterstek

Idag går fru Gustafsson lite på halvmaskin. Var till Kika igår och vi planerade mässan som vi ska delta i nästa veckoslut. Det blev riktigt en "tjej-kväll". Vi badade bastu, drack gott vin och snarvlade in på småtimmarna.

Idag är det fint väder igen. Micke kom hem i morse efter att ha varit två dygn på jobb. Vad gör man inte för att få vara ledig nästa veckoslut och gå på september-festival.

Portersteken puttrar på spisen och snart vankas det mat. Hade en bit  Sjölax-kött i boxen och ungarna har önskat porterstek en längre tid så nu blir det av.

PORTERSTEK

1 1/2kg kött, t.ex rostbiff
1 flaska pilsner eller öl
1 dl soja
1 dl svartvinbärssaft
1 dl vatten
2 buljongtärningar
2 lökar
2 vitlöksklyftor
15 enbär
15 svartpepparkorn
2 dl grädde

koka upp buljongen och tillsätt köttet. Vänd köttet ett par gånger under kokningstiden som är 1,5 - 2h. Sila buljongen och avred med vetemjöl och smaksätt med ca 2 dl grädde.
Skiva köttet varmt. Servera med kokt potatis, grönsallad och svartavinbärsgelé.

Bild från i december då vi åt porterstek. Idag serveras endast vichy till maten!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar