söndag 22 juli 2012

Pizza a´la Ernst

Som så många andra kvinnor så bänkar jag mig vid Tv:n när det är dags för sommar med Ernst så även denna vecka. Denna gång gjorde Ernst tre olika sorters pizzor: potatis-, päron o getost- och spenatpizza och oj vad gott det såg ut. Idag ställde jag mig i köket och gjorde pizzor a´la Tette dvs jag gjorde pizzor med lite egna fyllningar för jag gissade att potatis- och spenatpizzan inte skulle gå hem hos min familj.
Jag gjorde nog getostpizzan men sen gjorde jag 2 skinkpizzor. Idén var att man skulle grädda bottnen först och därefter grädda med fyllningen på. Getostpizzan var en ny upplevelse och faktiskt riktigt god. Skinkpizzan var också god. Jag gjorde lite enligt plåtbrödskonceptet Algot dvs efter att pizzan var klar så strödde jag ruccola och aioli på pizzan.
Ernst använde ekologiskt vetemjöl men jag använde lokalt mjöl från Kimito kvarn. På påsen står det: Ren, färsk säd som vuxit i skärgårdens friska vind och flödande sol.
3 plåtar pizza blev det så nu ska vi se vad pizzan smakar som uppvärmd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar