torsdag 12 juni 2014

Potatis och korvsallad

I helgen har ena partyt avlöst det andra. På lördagen var vi på gardenparty och på söndagen var det dags att bänka sig i kyrkan och svettas i en överfull kyrka i över 2 timmar. Jösses vad det var varmt. Men roligt att det äntligen var fint väder på en konfirmation. De senaste åren har det regnat.
Vi var först på Alex konfirmationsfest som var i Labbnäs bastun. Där åt vi god fisksoppa. Därefter gick vi några meter upp i backen och bänkade oss på följande fest nämligen Idas och där åt vi supergoda kakor som Kika hade bakat. Nu är alla "barn" i vår bekantskapskrets konfirmerade och åtminstone våra barn drar en suck av lättnad att de "slipper" sitta i kyrkan på konfirmation för något år framöver. Har märkt att alla föräldrar har olika "regler" gällande om barn måste komma med eller inte. Hos vårt försökte också våra ungar att de inte skulle behöva komma för inte var "den och den" heller på min konfirmation men jag svarade som jag svarade: det är dom det och så här gör vi! Jag motiverade det nog också att man ska tänka på den som bjudit till fest. Denna dag är en viktig dag för personen i fråga som hon/han vill fira med sina nära och kära och just du och jag vill hon/han fira tillsammans med. Hur skulle det vara om alla skulle strunta i att gå? 

Undrens tid är inte förbi. På söndagskvällen for jag med dottern till gymmet och drygt en timme spenderade vi där. Hon hör alltid på musik via hörlurar så man kan inte "umgås" med henne i gymmet utan det är nog bara att gymma på för sig själv i egen takt =)

Till kvällsmat åt vi potatis och korvsallad. Jag kokade på flit för mycket nypotatis på lördagen. "salladen" blev god och vi kommer garanterat att laga den igen.

Potatis och korvsallad
4 smakrika korvar 
1/2 kg nypotatis1 knippe rädisor1 näve sugar snapsKnipplök
salt


Dressing :
2 dl creme fraiche
1 rivet rött äpple med skal
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR : 
Tvätta potatisen och koka den mjuk. Skär korven i bitar och stek på så den får fin färg. Vänd runt kokt nypotatis med korven, tillsätt sugarsnap som fått förvälla några minuter och rädisor i skivor. Strimla över knipplök. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Servera till salladen
Receptet kommer från Kryddburken

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar