tisdag 29 april 2014

Sik-ceviche och rosala limpa

Min man har fått ett nytt intresse, han ser på matprogram. Väntar ivrigt på att han även skall börja GÖRA mat men hittills verkar han enbart samla inspiration. Ett program som vi sett på är Saaristoruokaa som kommer på MTV3. Förra veckan besökte man Rosala bageriet och lagade därefter sik-ceviche. Vi hade sik i boxen och beslöt därför laga denna rätt och gott blev det, passar utmärkt som förrätt. Eftersom detta är ett finsk program så ska man uttala rOsalalimpa som rÅsala-limppu (utan betoning på någon bokstav).
 
Dessa ingredienser behövs:
2 skinnfria sikfiléer
1 avokado
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
limesaft
koriander
chili
salt och peppar
Rosala limpa


Gör så här:
Skär de skinn- och benfira sifiléerna och avokadon i små kuber. Tillsätt limesaften. Hacka rödlök, vitlök, röd chili, koriander och blanda alla ingredienser försiktigt. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stek skivor av rosala-limpa i smör och sätt ihop förrätten. Här är en version hur den kan se ut:


Originalreceptet och en finare version av förrätten hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar