När vi var till Stockholm så blev det inte så mycket shoppas men en sak hade jag bestämt att jag skulle köpa nämligen DEGROT! Jaaa....jag vet att andra shoppar kläder men jag shoppade degrot på burk =)
Jag har länge varit intresserad att pröva baka med degrot men tyckt det verkar jobbigt när roten ska matas för att hållas i liv. Jag vet ju hur mina några grönväxter mår när de får vatten sporadiskt så hur skulle jag klara av att hålla liv i en degrot? Jag har läst på någon blogg att i Sverige finns det degrot på burk och det verkar enkelt därför stegade Jeanette in på Åhlens för att köpa degrot, en veterot och en rågrot. Degroten skall förvaras svalt och det hade ju inte vi möjlighet till men den verkar ha överlevt.
Idag har jag då bakat bagetter av vetedegroten. Det är en rätt så lång process eftersom degen först ska jäsa två timmar och efter att man bakat ut bagetterna så ska de jäsa ytterligare en timme. Men eftersom man är kvinna så kan man ju göra andra saker under jäsningstiden som t.ex frosta av frysen.
Dags att smaka!
![]() | |
Det doftar gott av Tettes bak =) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar