För två veckoslut sedan hade vi ju kalas hos Gustafssons. Sonen hade önskat smörgåstårta. Han är en typisk karl, gillar bättre saltigt än sött. Hade läst på en blogg om att man får köpa smörgåstårtsbröd i Wi-box i Ekenäs så jag beställde bröd därifrån som Micke sen var efter. Jättebra måste jag säga, det fanns i olika storlekar och de som jag köpte var för 20 pers och kostade 8.40€. Det enda jag ska göra om till nästa gång är att jag ska skära bort bottnet för det blev svårt att skära när det var hårt/segt i bottnet. Men man lär sig.....
Våra ungar älskar ju fisk så en fisksmörgåstårta skulle det absolut vara. Hittade ett recept på skink-smörgåstårta på Bellas blogg som jag var sugen att smaka på och den blev riktigt god. Ganska mycket ostsmak men jag gillar ju ost.
Skriver ner receptet för senare användning.
1 runt bröd för smörgåstårta, delat i fyra lager
2 1/2 dl buljong
Fyllning 1:
1 1/2 röd paprika
ca 400 g skinka
5 stora msk senapsgurka
200 g creme fraiche
blast av en lök (jag använde purjolök)
Fyllning 2:
300 g smältost
200 riven emmental
200 g färskost med smak av gräslök
Garnering:
1/2 fyllning 2 + 200 g creme fraiche
små tomater
små mozzarella bollar (hittade inte jag i våra butiker)
sallad
gurka
skinka
persika
persilja
Gör så här:
1. Koka upp en buljontärning i rätt mängd vatten
2. Skär paprika, skinka och löken i små bitar och blanda ihop med resten av ingredienserna
3. Blanda ihop allt till fyllning två
4. Lägg en brödskiva som botten och fukta med buljongen. Bred ut 1/2 av fyllning 1. Lägg på en brödskiva.
5. Fukta med buljong och bred på 1/2 av fyllning 2. Sätt på en ny brödskiva
6. Fukta och bred på resten av fyllning 1 och täck med den sista brödskivan (lägg den med uppsidan neråt så blir det en jämnare yta att dekorera)
7. Låt kakan stå i kylen över natten.
8. Blanda resterna av fyllningen 2 med creme fraiche. Täck hela tårtan med blandningen.
9. Dekorera.
Lite nytt sött måste jag också prova på, Snickers-cheesecake. Godkänt fick även den. Det receptet hade jag hittat på en av mina favoritbloggar Jennys matblogg. Jag publicerade receptet på Cozy Villas blogg så det receptet finns här
Idag har vi firat Micke, han fyller 45 år idag. Roligt att båda barnen gav sig tid att sitta ner och äta tillsammans. Nog har livet förändrats, nu är man glad för att hela familjen är samlad en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar